tisdag 11 mars 2014

Zucchini-rullader med paprika, fetaost & vitlök

Jag och några arbetskamrater, som alla är intresserade av matlagning, har kört igång med "halv 8 hos mig"- middagar och jag var först ut. Jag valde att ha ost som tema då jag använder mig av ost i nästan varje måltid. Jag inledde med hemmagjorda panéer (indisk ost) med två dipsåser; mango chutney (som det finns recept på tidigare i bloggen) och mynta- & korianderdipp.
Ibland kan det vara lite svårt att komma på vad en ska tillaga om en vill bjuda på "finmiddag" om en vanligtvis är van vid att tänka i banorna oxfilé. Jag har en favoriträtt som jag oftast bjuder på när jag vill glänsa lite extra i köket. Och här kommer receptet på mina Zucchinirullader:

4 port
Du behöver:
2 Zucchini
Vitlök (ju mer desto bättre)
1 röd paprika
2 block fetaost
olja till stekning

Gör Såhär:
Skiva Zucchini tunt på längden. Ca 4 mm skivor. Och stek dem i olja och vitlök tills de blivit mjuka och då blivit böjbara (du vill kunna snurra ihop dem till rullader).
Lägg dem på ett fat för att svalna.
Sätt ugnen på 200 grader.
Mixa fetaost och paprika till en smet. Jag brukar hacka paprikan lite innan så blir den lättare att mixa.


I detta fall hade jag tillgång till en redig mixer men det fungerar lika bra med stavmixer.
Lägg en klick av din smet på en skiva zucchini och bred ut ett lager. Rulla ihop och lägg i ugnssäker form. Jag använder portionsformar när jag gör den här rätten eftersom att den blir ganska så "såsig" och dessutom så känns det lite lyxigare när du serverar på detta sätt. När du gjort klart alla rullader så häller du över det sista av såsen.
Toppa gärna med lite riven ost (nej, du kan inte ha för mycket ost i maten)
Tillaga i ugnen i ca 20 - 30 min eller tills de fått en fin yta.


Servera med duchessepotatis och en fräsch sallad.
lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar