Jag gjorde en linsröra till frukostmackan igår och därför tänkte jag att jag skulle baka lite knäckebröd för att ha något att lägga röran på.
Jag valde ut ett LCHF-recept eftersom jag tänkte undvika onödiga kolhydrater. Mycket enkelt att baka, ännu enklare att älska!
Receptet jag använde mig av bygger på att du är en person som har ett helt gäng olika fröer hemma i skafferiet. Om du inte har det kan det bli lite dyrt när du ska köpa in allihop på en och samma gång men jag kan ju lugna en nervös plånbok med att de sedan kommer att räcka väldigt länge.
Det du behöver är:
2 dl solrosfrön
2 dl pumpafrön
1 dl linfrön
1 dl sesamfrön
2 msk fiberhusk
2 msk hasselnötsmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten
Det enda du behöver göra är att blanda ihop alla ingredienser i en bunke för att sedan låta smeten vila i 10 min. Den kommer då att ha tjocknat till en massa som du kan trycka ut på en bakplåtspappersklädd plåt. Ju tunnare du lyckas att få det desto bättre. Jag strödde lite örtsalt över brödet innan jag stoppade in det i ugnen och jag kan tänka mig att det blir supergott att strö över lite timjan och örtsalt om man gillar sånt.
Baka i ugnen i 70 min på 160 grader. Ta ut och skär upp i lagom stora bitar medan det fortfarande är varmt. När de svalnat så blir de krispigare och svårare att skära upp.
smaklig måltid!
För tips på pålägg kolla inlägget om linsröra.
håller på med detta nu :-) blir så himla inspirerad av din blogg! har du sett att det kommit en ny tidning, vego? du kanske kan lämna en reccension :-D
SvaraRadera